Olszowianki na podium wojewódzkiego etapu konkursu kulinarnego

KGW Olszówka podczas odbioru nagrody w Wojewódzkim etamie konkursu kulinarnego

Gaździny ze Stowarzyszenia Koło Gospodyń Wiejskich Olszówka zdobyły III miejsce w konkursie „Innowacyjna Małopolska – Tradycyjne Potrawy Lokalne” przeprowadzonym przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.

„Innowacyjna Małopolska – Tradycyjne Potrawy Lokalne” to konkurs organizowany dwuetapowo w pięciu powiatach: limanowskim, wadowickim, krakowskim, dąbrowskim oraz gorlickim. Wzięli w nim udział również przedstawiciele ościennych powiatów.

Do finału wojewódzkiego wytypowano laureatów pierwszych miejsc konkursów przeprowadzonych na szczeblach powiatowych.

Komisja konkursu doceniła smak „Gulaszu z mięsa baraniego z kapustą” . Wa tę właśnie potrawę  nagrodzono Gospodynie z Olszówki w kategorii „Dania kulinarne” .

Wyróżnienie otrzymała również Janina Kochniarczyk z Łętowego za „Bundz z zalewy ziołowej” zakwalifikowany w kategorii „Produkt lokalny”.

Serdecznie Gratulujemy!

 

źr.:UG Mszana Dolna

image_pdfimage_print

Udostępnij

Skip to content